Jamezz

Met Mollie kunnen we Europa veroveren.

Fabio Gronsveld — Commercial Director at Jamezz

Je vindt tegenwoordig overal QR-codes — zelfs op de tafels in je favoriete restaurant. Ze zijn dan ook erg handig: je kan in één keer de menukaart bekijken, een bestelling plaatsen én de rekening betalen. QR-codes veroveren trouwens niet alleen de horecasector; wereldwijd zorgen ze ook in andere sectoren voor een ware disruptie. Jamezz, een toonaangevend self-ordering platform voor de horecasector, is één van de bedrijven die het gebruik van QR-codes in e-commerce wil heruitvinden— en ze hebben grote plannen voor de toekomst.

“Onze klanten zijn altijd op zoek naar oplossingen die verder gaan dan digitale bestelplatformen. Ze willen tools waarmee ze hun business nog beter kunnen beheren, zoals webshops, opportuniteiten voor upselling en cross-selling en loyaliteitsprogramma’s. We werken hard aan features die deze twee sectoren samenbrengen”, zegt Fabio Gronsveld.

 “We werken samen met Mollie om deze doelen waar te maken”

Europa veroveren en kosten besparen, met Mollie

Jamezz werd in 2017 opgericht door twee vrienden. Intussen heeft het bedrijf al 30 werknemers en een marktaandeel van zo’n 50% in Nederland. Jamezz is ook gefuseerd met MynOber en werkt steeds vaker samen met grote klanten, zoals hotelketen WestCord.

Jamezz helpt bedrijven in 15 verschillende landen uit te breiden, maar het team is niet van plan om het daar bij te laten. “We willen Europa veroveren en om dat te doen, hebben we de juiste partner nodig”, zegt Gronsveld. “Dankzij Mollie kunnen we onze klanten met slechts één klik op de knop de meest populaire lokale betaalmethoden aanbieden — waar ze hun aankoop ook doen. Lokale betaalmethoden zoals Bancontact in België, iDEAL in Nederland, SOFORT in Duitsland en zoveel meer, zijn enorm belangrijk. Met Mollies Multi-currency Payouts kunnen we bovendien betalingen verwerken in meer dan 30 munteenheden. Dat trekt nieuwe klanten aan en helpt ons zo conversiekosten besparen.”

“With Mollie and Jamezz, customers can pay with almost any card –  in any country in the world!”

Transactiekosten op maat

Jamezz gebruikt Mollie Connect, de makkelijkste manier voor SaaS-bedrijven om betalingen te integreren: van het onboarden van klanten in hun eigen omgeving tot accounts met elkaar verbinden, uitbetalingen automatiseren en inkomsten genereren met betalingen.

Het heeft het team van Jamezz slechts vijf dagen gekost om Mollie Connect volledig te integreren. “Dat is te danken aan Mollies gedetailleerde documentatie”, vertelt Gronsveld. “Onze CTO, Sander Aerts, was zo tevreden over hoe eenvoudig het proces was, dat hij de Mollie API ook aan andere ondernemers aanraadt.”

Met Connect kan Jamezz de transactiekosten van Mollie rechtstreeks aan de klant doorberekenen. Dat geeft het team controle over hun kosten. “Het neemt ook heel wat verwarring weg over het betaalproces (en de boekhouding). Onze gegevens verschijnen op de factuur van de klant — we kunnen zelfs kiezen voor transactiekosten op maat”, zegt Gronsveld. 

“Dit verbetert niet alleen de klantervaring, maar geeft ons ook nieuwe mogelijkheden op het gebied van de diensten die we aanbieden. Ons doel voor de toekomst is om klanten toegang te geven tot de backend, waar ze een uitgebreid overzicht krijgen van alle transacties. Dat wordt allemaal mogelijk gemaakt met de integratieopties van Mollie.”

Snelle en makkelijke onboarding 

“Met Jamezz hebben onze klanten de optie om een checkout toe te voegen aan hun oplossing. Wanneer ze dat doen, raden we vaak Mollie als betaalpartner aan. Niet alleen voor de verschillende betaalmethoden, maar ook omdat het onboardingproces zo snel en makkelijk verloopt. Mollie verifieert klanten wanneer ze onboarden, dus er gaat geen tijd verloren.”

Persoonlijke customer service

Mollie helpt bedrijven in heel Europa groeien met lokale en internationale betaalmethoden, makkelijke onboarding en lokale ondersteuning — het Tech Partner Programma is daar een mooi voorbeeld van. 

“We hebben een goed partnership met Mollie”, zegt Gronsveld. “Nu we ons focussen op nieuwe landen, merken we het voordeel van een toegewijde betaalpartner.”

“Mollie is heel proactief: ze nemen regelmatig contact op met ons. We hebben zelfs onze eigen partner manager, waardoor we nog meer persoonlijk contact hebben.”

Mollies Tech Partner Programma helpt je om je klantenbestand te laten groeien, nieuwe markten te bereiken en klanten te behouden, dankzij exclusieve content, unieke marketingopportuniteiten en een toegewijde klantenondersteuning. Ontdek waarom meer dan 450 partners op ons vertrouwen om nog succesvoller te worden.

Kies voor een optimale betaalervaring.