Just Russell

Abonnementen zijn heel handig voor onze klanten: ze vallen nooit meer onverwacht zonder dierenvoeding en door hun online profiel weten wij exact wat zij nodig hebben.

Interview features Renaat Waeles, co-founder Just Russel.

Heb je thuis een huisdier rondlopen, dan wil je je viervoeter goed verzorgen. Bij Just Russel focussen oprichters Renaat Waeles, Louis Mortreu, Victor Mortreu en Cyriel Van Steen daarom op voeding op maat van jouw hond of kat. Bestellingen worden netjes thuis geleverd en betalingen verlopen vlot via een flexibel abonnement. Voor dat laatste rekent de jonge start-up op Mollie, en dat al van bij de opstart van hun webshop. “Met de abonnementen hebben zowel wij als onze klanten minder kopzorgen, want de bestelling verloopt gewoon automatisch.”

in text visual 1

Het idee achter Just Russel is even eenvoudig als geniaal: via de website www.justrussel.com beantwoorden baasjes een vragenlijst over hun hond of kat. Op basis van de antwoorden doet het unieke algoritme van Just Russel z’n werk: er wordt bepaald welke voeding het huisdier nodig heeft én wat de dagelijkse hoeveelheid dan moet zijn. “Het algoritme houdt bijvoorbeeld rekening met het ras, de leeftijd, grootte of eventuele allergieën van het dier. Maar ook met de hoeveelheid snoepjes die hij of zij elke dag van z’n baasje krijgt”, legt Renaat uit. “We verwennen onze diertjes graag, dat is duidelijk, want tot 60% van alle huisdieren in België en Nederland heeft overgewicht. Net daarom is het belangrijk om de juiste nutritionele samenstelling en portie te geven, gebaseerd op alle parameters waar ons algoritme z’n berekening op maakt.”

Klanten krijgen hun gepersonaliseerde pakket thuis geleverd op een moment dat ze zelf kiezen, zowel in België als in Nederland. “We hebben gemerkt dat mensen honden- of kattenbrokken niet vaak afwegen. Het is dan ook niet echt efficiënt om er telkens een weegschaal te moeten bijhalen. Daarom geven we onze klanten een Just Russel maatbeker mee en instructies tot waar ze het bekertje moeten vullen. Makkelijker kan het niet”, klinkt het bij Renaat.

Als klanten de leveringen even willen pauzeren of uitstellen, omdat ze op vakantie zijn bijvoorbeeld, dan kunnen ze dat ook gemakkelijk doen met hun flexibel abonnement.

Renaat Waeles Co-founder Just Russel
in text visual 3

Automatisch via abonnement

Veel mensen waren al snel overtuigd van het gemak van Just Russel. Het bedrijf is officieel in februari 2020 gelanceerd en zet sindsdien maand na maand een mooie groei neer. Om het met een cijfer te zeggen: Just Russel voorziet intussen elke maand 10.000 huisdieren van eten. De vier oprichters hebben er van bij het begin voor gekozen om de bestellingen van die voeding via de recurrente betaaloplossing van Mollie te laten verlopen. “Abonnementen zijn heel handig voor onze klanten: ze vallen nooit meer onverwacht zonder dierenvoeding en door hun online profiel weten wij exact wat ze nodig hebben”, zegt Renaat. “Als ze de leveringen even willen pauzeren of uitstellen, omdat ze op vakantie zijn bijvoorbeeld, dan kunnen ze dat ook gemakkelijk doen.”

Naast de verkoop van honden- en kattenbrokken biedt Just Russel in de webshop ook speeltjes en snoepjes in aan. “Die kunnen klanten ook heel eenvoudig aan hun bestelling toevoegen”, zegt Renaat. “Een week voor de levering sturen we via e-mail een bericht dat de zak gepersonaliseerde brokken eraan komt, maar laten we klanten ook weten dat ze nog een extraatje aan hun bestelling kunnen toevoegen. Ons systeem past het bedrag van het abonnement dan aan op basis van de extra items die worden toegevoegd. Het abonnementssysteem van Mollie is dus heel flexibel.”

Mollie weet heel goed welke betaalmiddelen in welke landen relevant zijn en geeft ons hier proactief advies over. Ze denken en groeien mee met ons, wat natuurlijk heel tof is.

Renaat Waeles Co-founder Just Russel
in text visual 4

Mee met groei

Een flexibel system: check. Een vlotte implementatie: dubbelcheck; iets waar Renaat alleen maar gelukkig mee kan zijn. “Dat is heel vlot gegaan, het heeft ons opvallend weinig moeite gekost”, zegt hij daarover. Zelfs wanneer de vier oprichters voor een grote uitdaging staan, gaat Mollie vlot met hen mee, zo blijkt. “We zijn eind 2021 een samenwerking gestart met BuddyBites”, vertelt Renaat. “Ze werkten ook al met Mollie subscriptions, maar onze beide bedrijven werkten wel op andere platformen. Met de hulp van Mollie hebben we BuddyBites naar ons systeem overgezet, zodat alles intern makkelijker verloopt.”

De volgende uitdaging voor Just Russel? Verder over de grens groeien. “We hebben net een nieuwe investeringsronde gedaan, waardoor we nu sneller naar andere landen kunnen uitbreiden. We denken op dit moment aan Duitsland, Frankrijk en Italië”, aldus Renaat. “Dat zijn stevige ambities, maar we zijn er zeker van dat Mollie ons met raad en daad zal bijstaan. Mollie weet heel goed welke betaalmiddelen relevant zijn in welke landen en geeft ons hier proactief advies over. Ze denken en groeien mee met ons, wat heel tof is.”

Krijg betere betalingen.