Rosefield

We willen ons geen zorgen maken over betalingen: we willen goede tarieven, geweldige ondersteuning en onze klanten aanbieden wat ze nodig hebben. Mollie helpt ons daarbij.

Interview met Tim Imminga – CCO/CMO bij Rosefield

Rosefield en Mollie: successful

Luxegoederen betaalbaar maken voor iedereen: veel bedrijven proberen het, maar weinigen slagen erin om succesvol te worden. Er zijn ontzettend veel voorbeelden van webshops die gefaald zijn in hun missie om luxe toegankelijk te maken voor de massa. Maar horloge -en juwelenmaker Rosefield doet het wél, door langzaam maar zeker z’n merk verder uit te breiden over de hele wereld.

Het verhaal van Rosefield is er niet eentje van alleen maar ups en geen downs. Zoals de meeste bedrijven heeft ook dit merk hindernissen gekend. Maar hun verhaal is wel getekend door hard werk, slimme beslissingen en het najagen van successen door klanten voorop te zetten bij alles wat ze doen.

Rosefields toewijding om steeds grotere stappen vooruit te zetten en de beste customer experience te bieden op hun website is precies wat Rosefield naar Mollie heeft gebracht. Straks meer daarover, maar eerst: hoe het allemaal begon.

Het begin van de Rosefield-webshop

Het verhaal van Rosefield begon in 2015, toen oprichter en CEO Christiaan Bekkers een gat in de markt zag voor betaalbare luxehorloges. Hij had al even in de gaten wat er online aan het gebeuren was en besloot om de trend van influencer marketing te gebruiken om z’n eerste collectie van vijftien horloges te lanceren en sales te boosten van zodra de webshop online stond.

Rosefield watches

“Mensen begonnen meteen te kopen”, vertelt Tim Imminga, Rosefields CCO/CMO, want we ons neerzetten in een gezellige koffiebar niet ver van het hoofdkantoor van het merk. “Influencer marketing was een enorme stuwkracht voor onze groei. Al na twee succesvolle jaren hebben we onze B2B-afdeling opgestart en zijn we begonnen met de verkoop aan winkels in Nederland, Duitsland en Frankrijk.”

De organisatie aanpassen aan het success

Rosefields aanbod breidde uit, het merk verkocht steeds meer, en hun team groeide. Maar na enkele jaren van groei kwamen de hindernissen: influencers vroegen een hogere vergoeding en het aantal concurrenten nam toe. Hun groot aantal B2B-verkopen maakte ook dat de collecties in grote ketens werden verkocht aan lagere prijzen of tentoongesteld werden op een manier die niet matchte met het verhaal van betaalbare luxe dat Rosefield wou vertellen. Dit veranderde de perceptie die mensen hadden van het merk.

“We hebben hierdoor eleven aanpak moeten veranderen”, zegt Imminga. “We zijn meer beginnen investeren in betaalde reclame en strategischer beginnen denken. We kijken nu ook meer naar de kwaliteit van de winkels die onze producten verkopen.” In 2019 bracht Rosefield uiteindelijk ook z’n eerste juwelencollectie uit.

Rosefield

Rosefield begon met vijftien horloges, nu verkoopt het merk meer dan 450 producten. Nederland en Duitsland zijn hun grootste markten, maar ze groeien ook in het VK, Frankrijk, België, Japan en Australië. Ze zijn intussen hun activiteiten in de VS aan het uitbreiden en verzenden naar zowat de hele wereld.

“Klanten houden van ons omdat de vorm van onze horloges in het oog springt: onze vierkante en achthoekige horloges vallen op”, zegt Imminga. “We zijn een van de eerste merken die zulke designs aanbiedt aan een degelijke prijs. Onze producten zijn ook van hoge kwaliteit — ze gaan jaren mee. In eleven gepersonaliseerde juwelen zijn al een groot success geweest.”

De toekomst is gepersonaliseerd

Een bezoek aan het hoofdkantoor van het merk veradt de richting die het merk de komende jaren wilt nemen. In de kantoren hangen de muren vol met moodboards. In het magazijn zitten medewerkers met vergrootglazen en lasersoldeermachines gepersonaliseerde kettingen en armbanden te maken.

Rosefield personalized

“Onze juwelencollectie zorgt voor 50% van onze direct-to-consumer sales op dit moment”, vertelt Imminga. “90% van de juwelen die we verkopen zijn gepersonaliseerd. Als we verder doen zoals we nu bezig zijn, zullen de juwelen tegen volgend jaar het grotere deel van onze business zijn.”

Het belangrijkste van Rosefields missie: gelukkige klanten

Imminga is niet alleen een vriendelijke en warme interviewee, hij is ook een goede ambassador voor het merk. Tijdens ons bezoek aan het hoofdkwartier van het bedrijf praat hij gepassioneerd over hun doel om “tien miljoen vrouwen horloges of juwelen van Rosefield te laten dragen tegen 2025” (ze hebben er nog 3 miljoen te gaan). Het is duidelijk dat hij houdt van wat ze doen, hoe ze het doen en de resultaten die ze bereiken — zoals een customer experience die op Trustpilot een score van 4.4 behaalt en bijna 1.000 positieve reviews krijgt.

“Dat is waar het allemaal om draait voor ons”, zegt Imminga. “Klanten die ons contacten en vertellen hoe blij ze zijn met hun nieuwe horloge of juweel — die klantenverhalen maken het allemaal de moeite waard.”

Rosefield jewellery

Rosefield en Mollie: successful

De toewijding om sterke producten en een geweldige customer experience te bieden is wat Rosefield naar Mollie bracht. In 2019 bouwde Rosefield aan een nieuwe website met ontwikkelaar Code. Zij raadden Mollie aan om de betalingen te regelen.

“We hebben in die periode met drie of vier verschillende payment service providers gepraat”, vertelt Imminga, “maar we hadden het beste gevoel bij Mollie. Ze hadden een snelle customer support en account management te bieden, en we wisten sowieso al dat ze een goede reputatie hadden.”

“Checkout en betalingen zijn een belangrijke stap in de conversiefunnel. Je moet dus zeker zijn dat je snel een antwoord krijgt van je betaalprovider als je hem nodig hebt. Bij Mollie is dat zeker het geval.”

Moeiteloze betalingen met Mollie

Rosefield maakte aanvankelijk gebruik van een andere provider voor bepaalde betaalmethoden, maar ze verhuisden uiteindelijk alles naar Mollie om hun financiële processen te stroomlijnen. “Mollie heeft dit op een voormiddag gedaan gekregen”, zegt Imminga. “Alles gaat eigenlijk vlot met Mollie — we hebben nog nooit een problemen gehad. Het is zo gemakkelijk om nieuwe betaalmethoden toe te voegen en we kunnen lokale betaalopties aanbieden als dat nodig is. Dat is erg belangrijk voor ons want to we naar nieuwe markten trekken. En voor alles wat we nodig hebben, geeft Mollie een goed tariff.”

Rosefield watches

Rosefield staat ook op het punt om de Multi-currency feature van Mollie uit te rollen, zodat ze betalingen in Amerikaanse dollars kunnen ontvangen. “Dat zal ons heel wat geld besparen”, zegt Imminga. “Het is leuk om te zien dat Mollie de producten en diensten creëert die wij nodig hebben en die onze kosten en omzet rechtstreeks beïnvloeden. Multi-currency betalingen zullen ons aanzienlijk veel geld besparen door het jaar heen, en we moeten er niet eens iets voor doen — Mollie brengt het allemaal in orde. We willen ons geen zorgen maken over betalingen: we willen goede tarieven, geweldige ondersteuning en onze klanten aanbieden wat ze nodig hebben. Mollie helpt ons daarbij.”

We beëindigen ons gesprek en nemen afscheid, maar kijken nu al uit naar het moment dat Rosefield z’n tien miljoenste klant heeft bereikt — alweer een tevreden Rosefieldshopper die trots een luxe juweel kan dragen aan een betaalbare prijs.

Kies voor een optimale betaalervaring.