Ask Phill

Ons succes in e-commerce stelt ons in staat andere gave projecten op ons te nemen.

Interview met Martijn medeoprichter van Ask Phill.

Ask Phill is ontstaan omdat het bedrijven wist te voirssen met innovatieve ideeën. De oprichters komen echter tot de conclusie dat hun ideeën te breed zijn. ''We deden echt álles.'' Toen er in 2017 veel vraag naar e-commerceplatformen ontstond, werd hier de focus op gelegd. Toch kunnen ze het niet laten om te innovaten. ''Om ons platform Parfumado tot een succes te maken, hebben we een oplossing voor terugkerende betalingen met iDEAL voor Shopify ontwikkeld.''

Ask Phill bouwt webshops op het Shopify platform en heeft zich ontwikkeld tot official Shopify Expert. Het is een gestroomlijnd proces geworden, waardoor ze veel partijen aan zich weten te binden, zoals Lil’ Kleine. Maar daar blijft het niet bij. “Ons succes in e-commerce stelt ons in staat om andere gave projecten op ons te nemen. Dit werd Parfumado, een subscription service voor perfume. Elke maand kies je als gebruiker een ander parfum, dat je via automatische incasso voor een vast, laag bedrag per maand afrekent.

“Bij Parfumado zijn we meer dan een webshopbouwer. Omdat we het concept zo tof vinden zijn we partner geworden en doen we branding, design, online marketing en development. En met success, want binnen een jaar tijd heeft Parfumado 10.000 actieve gebruikers, die allemaal €15 per maand betalen. In de nabije toekomst komen er meer creatieve oplossingen aan die gebruik maken van dit systeem voor terugkerende betalingen.

De ervaring voor de eindgebruiker

Dit succes kwam echter niet vanzelf, want er bestond alleen een mogelijkheid voor terugkerende betalingen met creditcard in e-commerceplatform Shopify. “Wil je dit in Nederland laten slagen, dan is iDEAL cruciaal. Daarom hebben we een app ontwikkeld die geopend wordt zodra je iDEAL als betaalmethode kiest. Voor de klant verloopt dit nagenoeg onopvallend.”

We hebben een app ontwikkeld die geopend wordt zodra je iDEAL als betaalmethode kiest. Voor de klant verloopt dit nagenoeg onopvallend.

Martijn Wijsmuller Medeoprichter van Ask Phill

Waarom koos Ask Phill voor Shopify, terwijl de betalingsoplossing nog gebouwd moest worden? “We hebben ons verdiept in de verschillende platformen die er zijn. De ervaring voor de eindgebruiker is uiteindelijk het belangrijkste en Shopify steekt er met kop en schouders bovenuit. Op vergelijkbare wijze zijn we bij Mollie terecht gekomen.”

Een enorm verschil met andere aanbieders

“Betalingen zijn geen sexy product, het moet gewoon goed werken.” Toch zijn er voor Ask Phill meer argumenten om exclusief met Mollie te werken. “Als Digital Agency zijn we experts in design. Voor ons en onze klanten is het heel belangrijk hoe het eruit ziet. Bij Mollie is dat fantastisch geregeld; de site, de checkout, de systemen erachter. Een enorm verschil met andere aanbieders. Bovendien wordt er bij Mollie volop meegedacht. Óók als je nog maar een startup bent. We kregen zelfs een budget om de overstap naar Mollie zo makkelijk mogelijk te maken. Ten slotte is ook de prijs een belangrijke overweging.”

In het stappenplan dat een klant van Ask Phill bij aanvang krijgt, staat standaard vermeld: maak een account bij Mollie aan voor je betalingen. “Dat zeggen we niet zomaar, het is gebaseerd op onze eigen ervaring. Met Parfumado zijn we immers ook zelf klant. Dit geldt niet alleen voor de standaardtarieven, zelfs voor de storneringskosten maakt Mollie een groot verschil. mee gehouden. Je denkt: iemand plaatst een bestelling en betaalt die. Maar ondanks dat storneren veel mensen de terugkerende betaling. Elke keer als dat gebeurt moet je storneringskosten betalen. Dat kan aardig in de papieren lopen, maar dankzij Mollie blijft ook dit onder controle . Redenen te over om met Mollie samen te werken dus.”

Bij Mollie wordt er volop meegedacht. Óók als je nog maar een startup bent.

Martijn Wijsmuller Medeoprichter van Ask Phill

Klaar om met Mollie aan de slag te gaan?