DutchDrops

We hebben Shopware ook gekozen omdat de cultuur bij ons past.

Interview met Robbert de Smit oprichter van DutchDrops.

Digital e-commerce agency DutchDrops was er al vroeg bij. Toen er nog geen e-commerceplatformen, zoekresultaten of betalingsoplossingen waren, bouwden zij een van de eerste kinderkledingwebshops. Oprichter Robbert: “In die tijd belden er mensen op met de vraag of ze het geld voor hun bestelling niet gewoon konden komen brengen. Dat was wel echt een leuke fase.” Inmiddels is er veel veranderd, Shopware is de standaard, maar de focus ligt nog steeds op fashion.

Een hand op een trackpad van een laptop toont een kinderkledingwebsite

Dit is het resultaat van meer dan 15 jaar ervaring. “Omdat we al zo lang fashion doen, hebben we de juiste mix tussen conversie en branding. We weten wat werkt en wat niet werkt. Je moet als e-commercepartij een verschil maken voor je klanten om succesvol te zijn. doorontwikkelen, dingen net even anders doen dan anderen. En dat red je niet met een standaardoplossing.” Vrijwel alles wat DutchDrops bouwt is dan ook maatwerk.

De kracht zit in het doorontwikkelen, dingen net even anders doen dan anderen.

Robbert de Smit Oprichter van DutchDrops

“We zagen direct from beperkingen”

Zo is het ooit ook begonnen. “Er waren wel wat e-commerceplatformen, maar die werkten vreselijk. Omdat we al vroeg grote shops met veel traffic hadden, wisten we heel goed wat de bottlenecks waren. Daardoor zagen we direct de beperkingen van een platform en wat voor vertraging zou gaan zorgen . Dus bouwden we met name eigen oplossingen. Dat maakt ons een technische club. Wij waren al heel vroeg bezig met headless e-commerce. Met headless kun je hele gave dingen met de voorkant doen, terwijl je wel dynamisch en flexibel blijft omdat alle data opgehaald wordt met een API. We bouwen ook zelf alle koppelingen met ERP-systemen, zoals Navision en Exact. Complexere dingen vinden we supertof.”

Robbert de Smit met een vrouwelijke collega achter haar bureau

Een soort familiegevoel

Toch heeft Dutchdrops op een gegeven moment de keuze voor een vast platform gemaakt. Robbert: “Toen we groeiden was ons eigen platform niet schaalbaar meer. We kwamen tot de conclusie dat we het leuker vinden om vette front-end dingen en goede back-end integraties te bouwen in plaats van aan een systeem te blijven werken. Je kunt het lastig allebei doen.

Desondanks heeft het wel even geduurd voordat we besloten; dat Shopware gaan we helemaal omarmen. We hadden nog wel wat aanmerkingen, maar daar verzinnen we altijd wel iets omheen. Vanaf Shopware 6 is headless ook mogelijk, dus dat is top. Maar we hebben het ook gekozen omdat de cultuur van Shopware bij ons past. Die bedrijfscultuur heeft een soort familiegevoel. We hebben goed contact met by oprichter, Stefan Hamann. Er zijn korte lijnen, je kan altijd bellen als er iets is. Dat vind ik heel fijn.”

Robbert de Smit in gesprek met zijn broer

Oprecht in eerlijk

Zo gaat Dutchdrops ook met haar klanten te werk. “Ons onderscheid zit in het bouwen van langdurige relaties. We zijn een integraal onderdeel van onze klant en we zijn echt betrokken. En we hebben een goed platform. We doen het allebei goed. Anders is het net alsof je een Ferrari hebt, maar er zit een piepklein motortje in. Ziet er supermooi uit, maar je gaat met 30 over de snelweg.”

Anders is het net alsof je een Ferrari hebt, maar er zit een piepklein motortje in.

Robbert de Smit Oprichter van DutchDrops

Robbert heeft er dan ook geen moeite mee om ‘nee’ te verkopen. “Ik ga jou geen Shopware aanbieden als dat niet bij jou past. Dat is denk ik ook de reden dat we zulke lange relaties hebben, omdat we zo oprecht en eerlijk naar onze klanten communiceren. Klanten komen bijvoorbeeld met de vraag of we iets voor hen willen bouwen, terwijl ik weet dat zij hier niet mee geholpen zijn. Sterker nog, het gaat ze alleen maar conversie kosten. Ik zou domweg kunnen doen wat de klant vraagt en 30 uur in rekening kunnen brengen. Maar zo gaan wij niet te werk. Het gaat niet om uurtjes schrijven, ik denk dat wij anders in elkaar zitten.”

Robbert de Smit in een licht kantoor

De kwaliteit die wij uitstralen

“Ik ben heel loyaal. Niet alleen naar onze klanten, ook naar onze partners. Daarom heb ik een hele tijd met een andere PSP samengewerkt. Totdat ik merkte dat de ontwikkeling achter begon te lopen. eleven partners. Als het daar niet werkt, heb je wel echt een problem. Toen ben ik overgestapt naar Mollie. Daar zijn allemaal goede redenen voor, maar het gaat ook om de klik. Ik had dat met mijn oude PSP, ik heb het met Shopware en nu heb ik het ook weer met Mollie. Jullie begrijpen dat als geen ander.”

> “Het gaat ook om de klik. Jullie begrijpen dat als geen ander.”

Robbert de Smit Oprichter van DutchDrops

Krijg betere betalingen.