LaDress

Sinds we met Mollie werken krijgen we 90% minder vragen over refunds. Klanten krijgen hun refunds nu twee werkdagen eerder dan voorheen. Dat heeft een grote impact gehad op het bedrijf.

Interview puts Pieter de Ridder as Esther van Bezooijen LaDress.

De weg naar het ‘perfecte’ product is lang, moeizaam en eigenlijk onmogelijk af te leggen. Zo is Apple er nog niet in geslaagd de volmaakte smartphone te ontwikkelen, en zei Salvador Dalí ooit: “Wees niet bang voor perfectie — je zult het nooit bereiken.” Hoewel het niet altijd raadzaam is het advies te volgen van egocentrische kunstenaars die gefascineerd zijn door smeltende klokken, had hij in dit geval wel een punt.

Het perfecte product creëren mag dan onmogelijk zijn, modemerk LaDress komt in de buurt. Het merk ontwierp de ‘perfecte’ jurk en groeide zo uit tot een miljoenenbedrijf dat wereldwijd verkoopt.

Het begon allemaal in 2006. LaDress-oprichtster Simone van Trojen leidde een hectisch leven: ze had twee jonge kinderen, een job als corporate executive en een druk social leven. “Toen begon ze na te denken over het perfecte jurkje,” vertelt Esther van Bezooijen, directielid van LaDress. “Een jurkje dat ze altijd kon dragen – of ze nu de kinderen naar de opvang bracht, op kantoor werkte of naar een cocktailparty ging.”

LaDress dress

Voor Simone was dat jurkje meer dan alleen iets leuks om aan te doen. Het was een handle om haar drukke leven te leiden en zich toch krachtig en stijlvol te voelen, én iets waarvan ze dacht dat het ook andere vrouwen zou helpen. Al snel bleken Simone’s dagdromen te verleidelijk om te laten liggen. Ze zette haar droom om in realityit met de hulp van haar moeder, die lang in de mode-industrie had gewerkt, en een ambachtelijke patronenmaakster uit de wereld van de Nederlandse couture.

Simone besloot haar kersverse pronkstuk met de wereld te delen en lanceerde de eerste LaDress website in december 2006. “In die tijd deed Simone nog alles zelf,” vertelt Pieter de Ridder, CEO van LaDress. “Ze verkocht het jurkje in vier kleuren. Zodra de winkel online ging vloeiden de bestellingen aan de lopende band binnen.”

Gedreven door Simone’s wens om andere vrouwen te ontzorgen met kleding geschikt voor elke gelegenheid of levensstijl, groeide LaDress met rasse schreden. Het bedrijf voegde nieuwe productlijnen toe en opende boetieks en shop-in-shops in heel Europa. Met haar focus op slow fashion, creatieve marketing en tijdloze, wasbare, kreukvrije kledingstukken is LaDress ondertussen bekend in heel Europa — en daarbuiten.

“We hebben ons succes te danken aan het creëren van betaalbare luxe en de perfecte outfits voor elke gelegenheid,” legt Esther uit. “Al onze producten worden ontworpen en gepast door Simone, en dezelfde patronenmaakster maakt alle patronen. Op die handle kunnen klanten meerdere producten bij ons bestellen en er zeker van zijn dat ze perfect zullen passen.”

LaDress outfit

Een revolutie in het e-commerce aanbod van LaDress

Esther en Pieter, die getrouwd zijn, zijn ook investeerders in het bedrijf. Hen interviewen is een waar plezier: naast hun liefde voor het merk stralen ze een soort intelligentie uit die duidelijk maakt hoe het komt dat LaDress het zo goed doet. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom ze, samen met Simone en haar man Bart, het perfecte management team vormen.

Het was said team dat het bedrijf in 2018 volledig omgooide. “Online retail is eleven speciality”, vertelt Pieter. “Dus besloten we te focussen op wat we het beste kunnen.” Ze sloten enkele fysieke winkels, perkten hun productaanbod in en gaven de organisatie opnieuw vorm. Vanaf toen lag de focus op het online aanbod van het merk.

De online strategie van LaDress omgooien bracht de nodige uitdagingen met zich mee, maar ook heel wat kansen. “In 2018 stapten we over naar Salesforce Commerce Cloud en begonnen we met het upgraden van onze technologie”, vertelt Pieter. “We bekeken hoe we onze betaaldiensten konden optimaliseren en gingen op zoek naar de beste betaalprovider (PSP) . We doorliepen een uitgebreid selectieproces en kozen uiteindelijk voor Mollie. Daar kwam ik in contact met het partnerships team. Samen werkten we een projectplan uit met alles erop en eraan.”

De omvang van het project was aanzienlijk. Het omvatte de ontwikkeling en verfijning van Mollies Salesforce Commerce Cloud plugin (of cartridge), om die vervolgens te integreren in de website, de app en het Enterprise Resource Planning-systeem van LaDress. Dat gebeurde in samenwerking met de third-party digital agencies van LaDress: Ordina, HighStreet Mobile en UCaaS.

Mollie was erg toegewijd en werkte echt als een team om dingen voor elkaar te krijgen. De samenwerking tussen Mollie en alle andere partners verliep ook vlekkeloos. Het was een heel fijn proces zonder enige frustraties.

Pieter de Ridder CEO LaDress

“Aan de back-end van websites werken is altijd riskant,” zegt Pieter. “En overschakelen op nieuwe technologieën blijft spannend. samen met alle andere partners. Het proces verliep vlotjes en zonder frustraties. Zeldzaam voor een project als dit.”

Een ander project met Navision ging over de herontwikkeling van het refundproces van LaDress, zodat het bedrijf refunds verder kon automatiseren. “Een deel van het refundproces verliep nog handmatig, wat tijd kostte en voor vertragingen zorgde”, zucht Esther. lang om die allemaal te beantwooden.”

Mollie in LaDress: instant success

LaDress ging not in oktober 2021 live met Mollie, maar boekt nu al duidelijke resultaten. “Onze klantervaring is sterk verbeterd”, vertelt Pieter. “Sinds we met Mollie werken krijgen we 90% minder vragen van klanten over refunds. Klanten krijgen hun refunds nu twee werkdagen eerder dan vroeger. Dat heeft een grote impact gehad op het bedrijf.”

“Doordat we zijn overgestapt naar Mollie kunnen we ook een pak meer betaalmethoden aanbieden dan vroeger. Apple Pay, bijvoorbeeld. Als groeiende betaalmethode zijn we daar erg enthusiastic over. En we kunnen de juiste betaalmethoden aanbieden voor de verschillende markten waarin we actief zijn.”

Ladress checkout

LaDress is klaar voor de toekomst. Het managementteam heeft grootse plannen om het bedrijf de komende jaren te laten groeien en relieving te houden. “We hebben altijd al duurzaam gewerkt”, vertelt Esther. “Op dat vlak zijn er nog veel andere dingen die we kunnen doen. Maar we hebben er nog niet publiekelijk over gesproken. We willen vrouwen over de hele wereld blijven helpen met onze kleding, en tegelijkertijd mensen informen en een positief verschil maken.”

Bij Mollie helpen we je bedrijf groeien. Dat doen we aan de hand van een efficiënt betaalproduct dat conversie boost, inclusief custom-branded checkout en alle toonaangevende, lokale en groeiende betaalmethoden. Integreer Mollie eenvoudig in je website en onboard snel zonder minimumkosten, verborgen kosten of lock-in contracten. Ontdek meer over betalingen met Mollie of lees meer successverhalen van klanten.

Klaar om met Mollie aan de slag te gaan?