Welke betaaloplossing moet ik kiezen voor mijn e-commerce?

Sinds de opkomst van e-commerce is het normaal geworden om online te betalen. Naarmate de technologie zich ontwikkelt, worden de verwachtingen van internetgebruikers hoger en gaan zij verder dan de eenvoudige betaling met een kredietkaart. Het is daarom noodzakelijk een veilige en aangepaste betalingsoplossing te kiezen om er zeker van te zijn dat een klant niet verloren gaat op het moment van betaling.

Een e-commerce betaaloplossing die zich aanpast aan uw bedrijf

De meeste e-tailers bieden betaling per creditcard aan. Dit is de meest populaire technologie in Frankrijk en de gemakkelijkste om op te zetten. Sommige bieden ook meer specifieke oplossingen zoals betaling per cadeaubon of betaling per portemonnee (Paypal, Apple Pay, Google Pay, enz...). Bij Mollie adviseren wij u om de betalingsmogelijkheden te vermenigvuldigen om elke geïnteresseerde in uw aanbod een passend antwoord te bieden. Houd echter rekening met uw capaciteit om het volume van de bestellingen en uw cashflow te verwerken. Het beheer van de terugbetaling van een in verschillende tranches betaalde bestelling is immers complexer dan dat van een contant betaalde bestelling. U moet er ook voor zorgen dat elke e-commerce betaalmethode goed geïntegreerd is in uw betaalpagina.

Voordat u verschillende betaalmethoden kiest, moet u zich afvragen wat uw werkelijke behoeften zijn en wat uw interne middelen (menselijk en financieel) zijn. Als u een kleine webwinkel hebt, kunt u misschien beginnen met het aanbieden van één creditcardbetaling en vervolgens andere toevoegen.

Een e-commerce betaaloplossing die voldoet aan de behoeften van uw klanten

Het is belangrijk om naar de eisen van de klant te kijken om ervoor te zorgen dat de meest effectieve betalingsoplossing voorhanden is. Tegenwoordig zien we dat steeds meer mensen bereid zijn in termijnen te betalen. Het aanbieden van dit type betaalmethode is dus een echt concurrentievoordeel. Er moet ook een veilige betalingsoplossing worden opgezet, evenals visuele elementen ter geruststelling; zoals het 3D Secure-systeem en het opzetten van HTTPS-pagina's die voldoen aan de geldende wettelijke normen. En niet te vergeten de weergave van de pagina en de bijbehorende winkelervaring. Dit kan omvatten :

 • Betaling met één klik;
 • De mogelijkheid om te bestellen zonder een account aan te maken;
 • De creatie van een responsieve betaalpagina die betaling op alle soorten apparaten aanbiedt (desktop, tablet of mobiel);
 • Het versturen van een samenvattende e-mail aan het einde van de transactie, zodat de klant zijn bestelling kan volgen.

Uw doel: een zo aangenaam mogelijke winkelervaring bieden om uw conversiepercentage te verhogen.

Wat zijn de voordelen van de Mollie-betalingsoplossing?

Zoals u weet, is het verplicht een contract te ondertekenen met een Payment Service Provider (PSP). Dit kan een bank zijn of een betalingsinstelling zoals Mollie.

Door uw vertrouwen in ons te stellen, profiteert u van vele voordelen:

 • U hoeft slechts één contract te tekenen voor de integratie van al uw betaalmethoden;
 • Je bent niet contractueel gebonden;
 • Er wordt betaald voor elke transactie (vaste en variabele kosten);
 • U profiteert van een grote keuze aan e-commerce betaalplugins die geschikt zijn voor alle CMS;
 • Onze plugins zijn ontworpen om in een paar klikken te worden geïnstalleerd zonder kennis van code;
 • Onze oplossing is volledig aanpasbaar met behulp van onze API;
 • U profiteert van vele extra functies (versturen van herinneringse-mails, compleet dashboard voor het beheer van alle bestellingen, mogelijkheid om met één klik een betaalmethode te verwijderen of toe te voegen...);
 • Onze oplossing is aangepast aan internationale verkopen door rekening te houden met een groot aantal valuta en bijbehorende belastingen.

Namelijk: binnen onze integraties pagina, vindt u modules die het boekhoudkundig beheer van uw bestellingen, het CRM relatiebeheer of de implementatie van een ERP-systeem vereenvoudigen. Wij bieden ook plugins die aangepast zijn aan specifieke activiteiten, zoals ticketing, catering en levering of de gezondheids- en wellnesssector.

Ongeacht de grootte van uw bedrijf, wij kunnen u helpen de juiste betaaloplossing voor u en uw klanten te kiezen.

Klaar om met Mollie aan de slag te gaan?