5 bedrijven die werken met Connect voor Platformen

Het is altijd interessant om te zien hoe oude films de toekomst schetsen en het helemaal verkeerd hebben. Als Back to the Future het bij het rechte eind had, zouden we nu allemaal in vliegende auto’s en op hoverboards rondreizen. In plaats daarvan uit vooruitgang zich in kleinere veranderingen, zoals je oude bankstel online kunnen verkopen of een taxi kunnen reserveren met je smartphone. Het is misschien een revolutie op kleinere schaal, maar wel een die we voor een deel te danken hebben aan de opkomst van de platformeconomie.

Platformen veranderen onze manier van leven en schudden wereldwijd verschillende sectoren flink door elkaar. Intussen zijn we allemaal vertrouwd met Uber, Amazon en Airbnb, en er komen steeds meer bedrijven bij die dit platformmodel gebruiken in de hoop succes te vinden. Het model is dan ook erg eenvoudig: twee groepen met elkaar verbinden en zelf een deeltje van de winst opstrijken wanneer ze een transactie doen. En of het werkt: de waarde van de top-100 digital platformen wereldwijd bedroeg in 2021 €15 biljoen euro en blijft maar stijgen.

Nu de platformeconomie steeds bepalender wordt in ons leven, is samenwerking een belangrijke motor voor succes. SaaS-bedrijven, marktplaatsen en andere platformen stroomlijnen hun activiteiten en stimuleren hun groei door samen te werken met andere techbedrijven om hun prestaties te verbeteren. Dat is precies waarom we Connect voor Platforms hebben ontwikkeld: om platformen een moeiteloze betalingsoplossing te bieden die hun dienstverlening kan verbeteren en helpt te groeien.

Meer weten? Laten we even kijken wat Connect voor Platforms voor jou kan betekenen.

Wat is Mollie Connect voor Platformen?

Connect voor Platforms helpt SaaS en marktplaatsen om onlinebetalingen te integreren, klanten te onboarden en geld te aanvaarden en door te sturen. Het gebruikt een reeks configureerbare API’s en tools om zakendoen en betalingen beheren zo makkelijk mogelijk te maken.

Functies van Connect:

Hosted onboarding: Automatiseer of whitelabel je onboarding.

Applicatiekosten voor SaaS-bedrijven: Breng vergoedingen in rekening voor betalingen die via jouw app of platform verwerkt worden.

Beheerde kosten voor SaaS: Verdien geld aan betalingen en bepaal prijzen voor betalingsverwerking op maat.

Gesplitste betalingen voor marktplaatsen: Verdeel betalingen over meerdere verkopers.

OAuth: Bekijk veilig de betalingsgegevens van je klanten.

Mollie Dashboard: Volg en meet betalingen in realtime.

Als je een SaaS, online marktplaats of platform runt, biedt Connect je de mogelijkheid om meer dan 25 betaalmethoden te aanvaarden, waaronder digital wallets, debet- en kredietkaarten en andere toonaangevende Europese betaalopties. Het zorgt voor al jouw klant- (KYC) en compliancebehoeften, waardoor jij tijd bespaart en de werkdruk vermindert.

Lees verder en ontdek hoe andere bedrijven Connect gebruiken om hun innovatieve SaaS-platformen en marktplaatsen te ondersteunen.

connect-for-platforms-stories-2

Hoe SaaS-bedrijven Connect gebruiken

SendCloud

Gebruikte Connect-functie: OAuth, hosted onboarding

Europa’s toonaangevende verzendplatform Sendcloud biedt e-commercebedrijven een geavanceerd platform om al hun verzendbehoeften te beheren en automatiseren.

Als onderdeel van een exclusief partnership heeft Sendcloud Mollies betaaloplossing in zijn retourportaal geïntegreerd, nl. voor een functie die het voor onlinebedrijven makkelijk maakt om betaalde retourzendingen te beheren. Bedrijven die het retourportaal van Sendcloud gebruiken, kunnen de prijs van het retourlabel automatisch in rekening brengen als ze de retourbetaling - die via Mollie wordt verwerkt - uitvoeren.

connect-for-platforms-stories-1

Om deze Paid Returns- functie te gebruiken, hebben klanten van Sendcloud een Mollie-account nodig . Met de hosted onboarding-functie van Connect helpt Sendcloud haar klanten om zich direct via het retourportaal bij Mollie aan te melden. Dat wekt vertrouwen en stimuleert conversies.

Sendcloud over de samenwerking met Mollie:

We zijn trots op onze samenwerking met Mollie om de complexiteit van betaalde retourzendingen te vereenvoudigen. Door onlinebedrijven de mogelijkheid te bieden retourkosten makkelijk te verwerken, met een groot aantal betaalmogelijkheden in heel Europa, kunnen consumenten en bedrijven rekenen op een eenvoudig retourproces.

Rob van den Heuvel, CEO en mede-oprichter van Sendcloud.

Jamezz

Gebruikte Connect-functie: OAuth, hosted onboarding, beheerde kosten

Net als Grinks (zie verder) heeft Jamezz software ontwikkeld waarmee consumenten moeiteloos een bestelling kunnen plaatsen. Met behulp van QR-codes kunnen gebruikers het menu van de horecazaak bekijken, hun bestelling plaatsen en met een paar klikken betalen. Die manier van bestellen wordt steeds gebruikelijker. De trend werd vooral versneld door de coronapandemie en betere verbindingsmogelijkheden. Het Nederlandse bedrijf is actief in meer dan 15 landen en biedt een hele reeks digitale diensten voor onlinebedrijven — waaronder ook bezorging, loyaltyprogramma’s en marketingpromoties.

Met behulp van Connects hosted onboarding en OAuth-functies kan Jamezz snel nieuwe klanten onboarden. Alle noodzakelijke KYC- en compliancecontroles worden daarbij gewhitelabeled als onderdeel van hun aanmeldproces. Ze maken ook gebruik van de Connect-functie voor beheerde kosten om geld te verdienen aan betalingen die via hun platform verlopen. Met Mollie Multi-currency kunnen ze ook geld vasthouden en betalingen in meerdere munteenheden verzenden en ontvangen. We helpen Jamezz bovendien om alle betaalmethoden aan te bieden die de Europese consumenten graag gebruiken.

Jamezz over de samenwerking met Mollie:

Na vijf dagen waren we al live met Mollie Connect. Nu we ons richten op internationale uitbreiding merken we de meerwaarde van een betrokken betaalprovider. Mollie is erg proactief: ze contacten ons regelmatig en we hebben onze eigen partnermanager, wat het contact makkelijker en persoonlijker maakt. We geloven dat we met Mollie Europa kunnen veroveren.

Joost Putters, Hoofd Groei bij Jamezz

Grinks

Gebruikte Connect-functie: OAuth, hosted onboarding, applicatiekosten

Dankzij de Franse SaaS-start-up Grinks kunnen horecazaken drankjes verkopen via de Grinks app. Consumenten bestellen en betalen via de app, en kunnen vervolgens hun bestelling afhalen aan de bar. De app wordt onder andere gebruikt door theaterzalen, festivals en bars en is makkelijk op te zetten. Grinks helpt horecazaken om hun bestelproces efficiënter te maken en trouwe klanten te krijgen.

Wij maken betalingen via de Grinks-app mogelijk. Met Connect voor SaaS helpt Grinks horecazaken alle betaalmethoden aan te bieden die hun klanten willen én betaald te worden volgens hun gekozen schema. Onze hosted onboarding-technologie laat bedrijven toe snel op te starten met Mollie via de Grinks-app en vlotjes alle nodige KYC-informatie en accountvalidatie aan te vullen om snel betalingen te accepteren. Door applicatiekosten toe te passen via Connects SaaS-oplossing voor betalingen kan Grinks geld verdienen aan betalingen die via de app verlopen.

Grinks over de samenwerking met Mollie:

Mollie werd meteen een echte partner bij de ontwikkeling van ons project. Ze gaven advies en deelden hun expertise om ons op weg te helpen. Ze zijn bovendien heel aanspreekbaar en de integratie met onze applicatie ging erg vlot. Mollie is meer dan een service provider voor ons: ze zijn een belangrijke sponsor in het succes van onze onderneming.

Gabriel Ferran, co-founder van Grinks.

Hoe marktplaatsen en andere bedrijven Connect gebruiken

Q-Park

Gebruikte Connect-functies: Gesplitste betalingen, hosted onboarding, Oauth

Q-Park, een van de grootste parkeerorganisaties in Europa, heeft meer dan 3.000 parkeerfaciliteiten over het hele continent. Het bedrijf had een oplossing voor marktplaatsbetalingen nodig met geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om meerdere betaalmethoden te accepteren, betalingen te centraliseren en geld over de verschillende activiteiten te verdelen. Kortom: meer dan de doorsnee betaalgateway voor marktplaatsen.

Met Connect kan Q-Park nu heel eenvoudig betalingen van en naar de verschillende activiteiten beheren. Ze gebruiken de hosted onboarding-functie om parkeerfaciliteiten te onboarden en betalingen te splitsen om geld tussen de verschillende activiteiten te sturen als dat nodig is.

Natuurlijk profiteren Connect-klanten ook van alle andere voordelen van onze betaaldiensten. En dat is precies wat Q-Park doet: ze bieden onze voor conversie geoptimaliseerde checkout om de verkoop te stimuleren, vereenvoudigen terugkerende betalingen en hebben toegang tot vlotte reconciliatie om hun dagelijkse financiën onder controle te houden.

Q-Park over de samenwerking met Mollie:

We waren op zoek naar een betaaloplossing; Mollies Connect voor Platformen was het antwoord. We kunnen nu meerdere internationale en lokale betaalmethoden accepteren, de onboarding verliep snel en makkelijk, en de ondersteuning is uitstekend.

Frank Janssen, corporate information manager van Q-Park

Mazda

Gebruikte Connect-functie: Gesplitste betalingen, hosted onboarding, OAuth

Door onze samenwerking met Mazda willen we hen helpen een innovatieve marktplaats te creëren die een impact kan hebben op de manier waarop de auto-industrie werkt. Met Connect voor Marktplaatsen, en samen met ons technisch team, digitaliseert de autofabrikant de sector met een Europees platform. Daarmee kunnen regionale dealers eenvoudig producten en diensten verkopen, via het internationale merk.

De door Connect aangedreven marktplaats helpt Mazda’s Europese dealers om de betaalmethoden aan te bieden die hun klanten nodig hebben, een voor conversie geoptimaliseerde checkout en een naadloze onboarding. Ze hebben bovendien de gemoedsrust van een conforme en geautomatiseerde betaaloplossing met lokale klantenondersteuning.

connect-for-platforms-stories-3

Connect biedt niet alleen voordelen voor de dealers van Mazda. Door ons marktplaatsbetaalplatform te gebruiken, kan het automerk snel nieuwe producten opschalen en garanderen dat betalingen naar de juiste regionale dealer gestuurd worden. Mazda helpt verdelers ook snel verkopen door de hosted onboarding van Connect te gebruiken en blijft ook op de hoogte van alle verkopen via het Mollie Dashboard.

Mazda over de samenwerking met Mollie:

Bij de uitrol van onze marktplaats in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa helpen de eenvoudige, lokale en transparante oplossingen van Mollie ons om daarnaast ook nog steeds te focussen op onze verdere groei en op onze klanten.

Matthias Sileghem, Mazda Motor Europe.

Laat je bedrijf groeien met Mollie

Zoek je een geavanceerde SaaS-betaaloplossing of een betaalprovider voor marktplaatsen die ook een hele reeks voordelen biedt om je bedrijf te helpen groeien? Connect for Platforms kan je helpen. Het is een snelle een eenvoudige manier om toonaangevende betaalmethoden te accepteren en in je platform te integreren, je klanten snel en veilig te onboarden en er zeker van te zijn dat je altijd volledig voldoet aan PSD2. Connect wordt aangeboden met transparante prijzen en je krijgt lokale ondersteuning wanneer je dat nodig hebt.

Ontdek meer over Connect for Platforms of neem contact op met ons team om te bekijken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen.

Kies voor een optimale betaalervaring.