Hoe een PSP je bedrijf kan helpen

Payment service providers en de financiële evolutie

Geld bestaat al duizenden jaren, in verschillende vormen: de oorspronkelijke bewoners van Amerika betaalden met schelpen en op de Fiji-eilanden gebruikten mensen walvistanden als betaalmiddel. Papiergeld werd rond het jaar 700 voor Christus in China geïntroduceerd. Dit verspreidde zich uiteindelijk over de hele wereld en maakte betalen stukken makkelijker; zeker voor handelaars, omdat ze voortaan niet meer al die munten hoefden mee te sjouwen. Inmiddels wordt cash steeds minder gebruikt en stromen centen vooral digitaal van de ene naar de andere bankrekening.

In het moderne landschap blijft de financiële wereld zich ontwikkelen: er komen meer cryptovaluta’s, het monetair beleid wordt uitgebreid en fintechbedrijven maken betaalprocessen makkelijker. Binnen de e-commercesector zien we een nieuwe golf van betaalproviders (payment service providers of PSP’s). Ze helpen bedrijven betalingen te ontvangen en hun geld te beheren, door online betalingsdiensten aan te bieden die verder gaan dan alleen het overmaken van geld tussen kopers en verkopers.

Met dit artikel helpen we je je weg te vinden in de nieuwe financiële wereld. We geven je meer uitleg over:

– Wat een payment service provider doet

– De verschillende payment processing-tools en tools voor online betalingen

– Welke voordelen een goede payment provider biedt

Wat is een payment service provider?

In het woordenboek worden payment service providers als volgt gedefinieerd: “externe bedrijven die ondernemingen helpen online betaalmethoden te accepten, zoals bankoverschrijvingen, kredietkaarten, debetkaarten, e-wallets en meer. PSP’s zorgen ervoor dat transacties veilig en betrouwbaar van A naar B gaan.”

what-is-a-psp-1

Dat is in een notendop wat een betaalprovider doet. De beste payment service providers bieden echter veel meer dan dat: ze helpen je een online betaalsysteem op te zetten en bieden je een reeks geavanceerde features, producten en voordelen die zakendoen eenvoudiger maken. En dan helpen ze je ook nog eens meer te verkopen.

Full service PSP vs. payment gateway

PSP’s en andere betaaltools bieden tal van diensten aan. Dat maakt het niet altijd gemakkelijk om te begrijpen hoe betaaldiensten van elkaar verschillen. Standaard PSP’s bieden eenvoudige connectiviteitsdiensten, terwijl meer geavanceerde bedrijven je onderneming toelaten om geld te innen en uit te betalen. Daarbovenop bieden ze heel wat extra features.

Voordelen van een PSP

Nu je weet wat PSP’s zijn, zoomen we even in op wat ze jouw bedrijf zoal te bieden hebben. Met behulp van payment processing providers zet je gemakkelijk een online betaalsysteem op voor je website. De beste betaalbedrijven vereenvoudigen ook je financiële processen en bieden een resem andere hulpmiddelen. Een goede PSP helpt je met volgende zaken:

Een PSP zorgt voor het volledige betaalproces

Omdat je het betaalproces niet meer zelf hoeft af te handelen, bespaar je heel wat tijd. Het betaalsysteem van de PSP zorgt voor de nodige gegevensverwerking, overschrijvingen, refunds en terugboekingen.

Een PSP biedt meerdere betaalmethoden in één integratie

Een van de beste manieren om de conversie van je checkout te verhogen? Zorg ervoor dat klanten kunnen betalen op de manier die zij verkiezen. Lokaal populaire betaalmethoden aanbieden is ook van cruciaal belang wanneer je je op nieuwe markten begeeft. Uit data moeiteloos met elkaar kunt verbinden blijkt dat 56% van de shoppers verschillende betaalmogelijkheden wil zien wanneer ze op het punt staan online iets te kopen. Als je je online betalingen aan een PSP overlaat, kan je je klanten een reeks betaalmethoden aanbieden met slechts één partner en systeem.

What is a psp 2

Bespaar geld door met één provider te werken

Werk je samen met één online payment provider, dan hoef je geen tijd en moeite te besteden aan contracten opstellen en werken met meerdere online betaaloplossingen. In plaats daarvan krijg je via één provider toegang tot een reeks betaalmethoden, zoals kaartbetalingen en Buy Now, Pay Later-opties. Je betaalt bovendien minder transactiekosten en beheert al je betalingen op één plaats.

Beheer je betalingen op één plaats

Onlinebetalingen verwerken kan ingewikkeld zijn; zeker als je grote hoeveelheden goederen verkoopt. Met een goede PSP kan al je betalingen op één plaats beheren en krijg je features (zoals een dashboard en app) die je een duidelijk overzicht over je transacties bieden. Een degelijke PSP voorziet ook inzichten en rapporten om je activiteiten te optimaliseren.

What is a psp 3

Een goede PSP zorgt voor betaalzekerheid en biedt bescherming tegen fraude

PSP’s bieden een hoge beveiliging voor je betalingen en minimaliseren het risico dat betalingen niet worden uitgevoerd. De beste PSP’s helpen je bovendien om gerechtelijke procedures op te starten bij vertraagde of achterstallige betalingen. Met hun innovatieve tools om fraude te monitoren schenken ze je ook gemoedsrust.

Goede PSP’s bieden uitbetalingen en vereffeningen in meerdere valuta

Een goede betaalprovider zorgt ervoor dat je efficiënter internationaal kan uitbreiden. Ze bieden je de optie om via multi-currency tools betalingen in meerdere valuta’s te ontvangen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om in meerdere landen geld op te slaan en verschillende valuta’s te ontvangen en te gebruiken als betaalmiddel. Je hebt hiervoor wel een bedrijfsrekening nodig in het betreffende land, maar het helpt je om extra kosten te vermijden.

What is a psp 4

De beste PSP’s bieden meer dan enkel betalingen

Geld is constant in evolutie, net als de diensten om het te beheren. Dat betekent dat betaalproviders méér moeten bieden dan alleen basic betaaltechnologie. De beste betaalpartners bieden ook andere producten, tools en voordelen om ondernemen makkelijk te maken. Denk daarbij aan slimme integraties om workflows te vereenvoudigen, supportteams om je groei te ondersteunen en uitgebreide betaaltools om je conversie te verhogen.

Zo kies je een PSP

Met een goede PSP kan je klanten hun favoriete betaalmethoden aanbieden, krijg je tools om je conversie te verhogen én kan je rekenen op tal van features en voordelen om je bedrijf te laten groeien. Download onze gids en ontdek wat een goede PSP jouw bedrijf moet bieden.

Gemakkelijke betalingen met Mollie

Als een van de snelst groeiende payment service providers in Europa begrijpen we maar al te goed hoe belangrijk betalingen zijn voor een succesvol bedrijf. Daarom ondersteunen we je met een online betaaloplossing die je alle nodige tools biedt:

– tal van betaalmethoden

– een voor conversie geoptimaliseerde checkout

– geavanceerde integraties

– persoonlijke, meertalige support teams in heel Europa

– een Dashboard en app om je financiën eenvoudig te beheren

Daarbovenop bieden we je een eenvoudig onboardingproces en transparante prijzen, zonder lock-in contracten of verborgen kosten.

Baat je een klein bedrijf uit en wil je kaarttransacties verwerken? Of werk je voor een groter bedrijf dat tienduizenden betalingen per dag verwerkt? In beide gevallen staan we klaar om je te helpen. Kom meer te weten over betalingen met Mollie, of ontdek hoe we onze klanten ondersteunen.

Kies voor een optimale betaalervaring.