Get Driven

Met Mollie haken mensen niet meer af door een lastig betaalproces. Dat verlaagt de drempel om een rit via ons te boeken

Interview puts Gunther CEO Get Driven.

Je in je eigen auto laten rondrijden door een privatedriver? Gunther Ghysels heeft met Get Driven dé oplossing gevonden voor zakenmensen die geen tijd willen verliezen, maar tijdens een rit gewoon willen verder werken. Gunther lanceerde zijn app in 2019, maar kampte al snel met een cashflowprobleem. “Op een bepaald moment hadden we een half miljoen euro onbetaalde invoicen”, vertelt hij. “Sinds we met Mollie werken, is dat opgelost”

Get Driven logo

Reistijd omzetten in werktijd, daar draait het bij Get Driven om. Via de app kan een klant zich aanmelden en een privatedriver vinden die hem naar het werk, een vergadering, een lunchafspraak of een event brengt. “Onze klanten zijn vooral zakenmensen die te veel tijd verliezen achter het stuur. Wanneer één van onze privatedrivers het roer overneemt, kan de klant tijdens de autorit op zijn gemak telefoons doen, een meeting voorbereiden of een verslag schrijven”, legt Gunther uit.

Klanten konden via de app of het desktopplatform vlot een rit boeken, maar ze kregen pas achteraf de factuur. Wij hadden eigenlijk geen enkele guaranteed

Gunther Ghysels CEO Get Driven
The Get Driven website

Serious cash flow problem

Van bij de lancering begin 2019 was het duidelijk dat de ondernemer een gat in de markt had gevonden. Zakenlui proefden het gemak en dat smaakte naar meer. Get Driven haalde almaar meer klanten binnen, de ritten stapelden zich op, de privatedrivers waren gewild. Maar Gunther botste op een serieus issue: cashflow. “Klanten konden via de app of het desktopplatform vlot een rit boeken, maar ze kregen pas achteraf de factuur. Wij hadden eigenlijk geen enkele guarantee op snelle betaling”, legt Gunther uit.

Dat zorgde op den duur voor problemen. Klanten stelden betalingen uit, of de invoicen belandden in de spamfolder. Een klant die al voor 20.000 euro een privatedriver had gehuurd, maar nog nooit had betaald? Dat was geen uitzondering, zucht Gunther. “Op een bepaald moment hadden we een half miljoen euro onbetaalde invoicen. We moesten dringend iets doen.”

We nemen Mollie zeker mee in onze buitenlandse plannen. Het is enorm handig om enerzijds die uniformiteit te kunnen bewaren en anderzijds via het Mollie-platform de statistieken te kunnen opvolgen

Gunther Ghysels CEO Get Driven
Get Driven colleagues at the office

Gebruiksgemak verhogen

Gunther heeft met allerlei partners gepraat die zijn cashflowprobleem konden verhelpen, maar Mollie stack er voor hem met kop en schouders bovenuit. “Het was snel duidelijk dat Mollie alle functionaliteiten biedt die wij nodig hadden. Ik vond het belangrijk om klanten verschillende betaalopties te kunnen geven. Niet alleen de meest logische, zoals Bancontact, maar ook American Express bijvoorbeeld”, vertelt Gunther. “In het kader van onze internationale ambities is dat belangrijk.”

Get Driven heeft intussen ook kantoren in Londen en Berlijn. De app is er nog niet gelanceerd — corona gooide roet in het eten — maar Gunther hoopt dit jaar alles in gang te steken. “We nemen Mollie zeker mee in onze buitenlandse plannen. Het is enorm handig om enerzijds die uniformiteit te kunnen bewaren en anderzijds via het Mollie-platform de statistieken te kunnen opvolgen van hoeveel mensen in welke landen op welke manieren betalen. Altijd handig om zulke inzichten te hebben hey.”

Schitterend dat we met Mollie het gebruiksgemak voor onze klanten hebben kunnen verhogen. We hebben zo de drempel verlaagd om een rit te boeken via Get Driven

Gunther Ghysels CEO Get Driven
Gunther behind his laptop at the office

Via Mollie koppelen klanten van Get Driven nu dus vlot hun kredietkaart aan hun account. “Ze moeten dat maar één keer doen, nadien gebeurt het allemaal automatisch. Klanten kiezen voor de prepaid bundle of betaling per rit via Mollie. Wat ze ook kiezen, wij krijgen tijdig ons geld. En eleven klanten zijn even tevreden over hoe vlot de betaling gaat”, vertelt Gunther. “Schitterend dat we met Mollie het gebruiksgemak voor onze klanten hebben kunnen verhogen. Het verlaagt de drempel om een rit te boeken via Get Driven. Mensen haken niet af door een lastig betaalproces. Je kredietkaart valideren in hop, je kan vertrekken met onze eleven driver. Gemakkelijker kan niet.”

Krijg betere betalingen.