Hoe Buy Now, Pay Later e-commerce transformeert

Amazon biedt het al aan, PayPal gaf het onlangs een make-over en Klarna groeit met rasse schreden. Je kan er niet omheen: Buy Now, Pay Later (BNPL) is een blijver. Voor wie niet helemaal mee is: via BNPL doen shoppers een aankoop waarvoor ze pas later hoeven te betalen. Dat kan in één keer of in termijnen, en vaak zonder rente.

Het betaalmiddel bestaat al een tijdje, maar dankzij een golf van nieuwe providers wint het momenteel wereldwijd aan populariteit. De marktomvang van BNPL bedroeg vorig jaar 80 miljard euro, en volgens huidige data zal dat tegen 2030 zelfs 3,5 biljoen zijn.

Graphics-of-BNPL-options-in-text-1

De voordelen van Buy Now, Pay Later

Met BNPL kunnen online retailers:

– meer shoppers aantrekken

– hun conversieratio verhogen

– hun gemiddelde bestelwaarde of average order value (AOV) verhogen

– websitebezoekers een betere ervaring bezorgen

– rekenen op meer flexibiliteit bij het verkopen van dure goederen

Online retailers zien klanten het liefst vooraf betalen, maar shoppers bouwen graag wat extra zekerheid in; vooral als ze een dure aankoop doen. BNPL biedt meer flexibiliteit en verhoogt zo je conversieratio en AOV, verbetert de klantervaring én helpt je een nieuwe doelgroep aan te boren: klanten die liever achteraf betalen. Met BNPL is het ook het makkelijker om dure artikelen te verkopen, want klanten kunnen gespreid betalen of in één keer op een moment dat het hen goed uitkomt.

Wanneer je betalingen als marketingtool gebruikt, is BNPL een waardevol middel voor hogere conversieratio’s en AOV. Laat de betaalmethode al vroeg in de customer journey zien en stimuleer klanten om een bestelling te plaatsen. Zo laat je hen weten dat ze later kunnen betalen, bijvoorbeeld wanneer hun loon op de rekening staat. Het is een efficiënte manier om de kans te vergroten dat klanten een aankoop doen.

buy-sunglasses-in-installments-In-text-image-2

BNPL biedt shoppers…

– flexibiliteit

– gebruiksgemak

– betalingen met lagere rente

– een gemakkelijke manier om grote aankopen te doen

Bij consumenten wordt BNPL steeds populairder. Een belangrijke reden daarvoor is de flexibiliteit van het betaalmiddel. Shoppers kunnen in termijnen betalen en bepalen vaak zelf hoelang ze erover zullen doen. De mogelijkheid om flexibel dure goederen te kopen is een andere reden waarom het betaalmiddel zo populair is. Jongere BNPL-gebruikers geven zelfs aan dat ze BNPL boven kredietkaarten verkiezen. Uit een enquête bij meer dan 1.800 consumenten bleek dat klanten BNPL gebruiken om kredietkaarten te vermijden en om dure goederen te kunnen kopen.

Zijn er problemen verbonden aan Buy Now, Pay Later?

Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar ze wordt wel steeds vaker gesteld wordt naarmate BNPL populairder wordt. Waarom? Omdat je met BNPL – net als bij kredietkaarten, lenen en "in het rood staan" – een schuld opbouwt. Geld sparen is altijd een goed idee, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast heb je soms te maken met onverwachte grote uitgaven – bij dure noodreparaties aan je huis, bijvoorbeeld. Schulden zijn nochtans niet per se slecht, maar je moet er wel op een verantwoorde manier mee omgaan. Lees meer over hoe je consumenten kunt helpen op een verantwoorde manier met BNPL om te gaan.

Buy Now, Pay Later aan je website toevoegen

Door je klanten hun favoriete betaalmethoden aan te bieden win je hun vertrouwen en verhoog je je conversie. Buy Now, Pay Later heeft een heleboel voordelen, zoals meer omzet, een hogere AOV en een betere klantervaring. En aangezien het ernaar uitziet dat BNPL een blijver is, is het belangrijker dan ooit om het betaalmiddel aan je website toe te voegen. Anders verlies je misschien wel klanten.

Met Mollie voeg je Klarna: Achteraf betalen snel en eenvoudig toe aan je website. Daarna kan je meteen beginnen met betalingen verwerken. Je hoeft alleen te betalen voor succesvolle transacties, zonder verborgen kosten. Meer weten? Neem contact met ons op en ontdek hoe onze oplossing voor efficiënte betalingen je bedrijf een boost kan geven, of ontdek meer tips rond e-commerce.

Klaar om met Mollie aan de slag te gaan?