Zo kies je de beste WooCommerce payment gateway voor jouw onderneming

Je product staat klaar, je branding ziet er goed uit, en nu ben je druk bezig met je webshop te bouwen op WooCommerce. Er zijn duizend-en-één dingen om aan te denken. Geenzorgen. We halen alvast één last van je schouders: het kiezen van de beste betaaloplossing voor jouw website.

Het is een belangrijke beslissing. Want een goed betaalaanbod is de sleutel tot het meeste essentiële onderdeel van zakendoen: producten verkopen en geld verdienen. Onderzoek toont aan dat zo’n 7 op de 10 shoppers hun winkelwagentje gewoon achterlaat tijdens het shoppen. E-commercebedrijven verliezen hierdoor jaarlijks meer dan 17 miljard euro omzet.

Maar hoe kan een sterk betaalaanbod dit dan vermijden? Wel, data toont aan dat je jouw conversie kan verhogen met 35% door jouw checkout te optimaliseren. Wil je jouw aantal verkopen doen toenemen, dan is immers cruciaal dat je de favoriete betaalmethoden van jouw klanten toevoegt aan de checkout. Daarnaast heb je ook een betaalpartner nodig die naadloos integreert met jouw webshop, je transparante prijzen toont (geen verborgen kosten), en extra voordelen biedt om jouw zaak te helpen groeien.

In dit artikel leggen we je uit hoe je die ideale betaalpartner vindt en wat deze PSP je te bieden heeft voor jouw WooCommerce-webshop.

In text visual-1-BE-NL

Wat is een payment gateway voor WooCommerce?

Een payment gateway is een tool die je helpt om betalingen te accepteren op jouw WooCommerce-webshop. Dat wordt meestal aangeboden door een payment provider. Je installeert een plugin waarmee je snel verschillende betaalmethoden kunt accepteren en zo de best mogelijke checkout kunt bieden — cruciaal om van shoppende bezoekers betalende klanten te maken.

Hoe kies je de beste payment plugin voor WooCommerce?

De beste WooCommerce payment providers bieden jouw onderneming alle tools die je nodig hebt om shoppers te laten kopen en sales te maximaliseren. Als je een PSP kiest, hou dan rekening met een aantal verschillende factoren, zoals:

– Betaalopties

– Kosten

– Integratiegemak

– Veiligheid

– Locatie in PSP van expertise

– Andere functies en ondersteuning

Betaalopties

De beste betaaloplossing is degene die het mogelijk maakt om alle favoriete betaalmethoden van jouw klanten aan te bieden in de checkout. Door shoppers de betaaloptie te geven die zij verkiezen, zorg je ervoor dat ze tevreden blijven wanneer ze afrekenen en geef je hen het vertrouwen om hun aankoop af te ronden. Met jouw betaaloplossingen zou je ook met een simpele klik op de knop betaalmethoden moeten kunnen toevoegen aan jouw WooCommerce. Meer weten? Lees onze gids over de beste betaalmethoden voor jouw onderneming.

In text visual-2-BE-NL

Kosten

Het is belangrijk dat je de kosten en vergoedingen van betalingsverwerkers vergelijkt. Elke PSP zal transactiekosten aanrekenen voor de betalingen die ze verwerken. Sommigen vragen zelfs een maandelijkse vergoeding, rekenen installatiekosten aan of factureren extra diensten. De beste PSP’s zijn transparant over hun kostprijs en zullen niets aanrekenen voor een afgebroken transactie. Zij zullen je ook een flexibel contract aanbieden dat jou toelaat om makkelijk de samenwerking stop te zetten als je niet tevreden bent.

Veiligheid

Als je betalingen accepteert, is het jouw verantwoordelijkheid om de gevoelige informatie van klanten te beschermen. Een goede PSP zorgt ervoor dat je voldoet aan alle relevante regelgeving en zal jouw klantendata beschermen tegen fraudeurs.

Integratiegemak

I wilt natuurlijk zo snel en efficiënt mogelijk betalingen accepten. Daarom is het goed om te bekijken hoe makkelijk een PSP integreert met WooCommerce. Gelukkig bieden de beste PSP’s plugins aan die jou helpen om heel snel betaalopties toe te voegen aan jouw WooCommerce-winkel.

In text visual-3-BE-NL

Het is ook interesting om na te gaan of de WooCommerce-plugin van de betaalverwerker andere WooCommerce features ondersteunt. Denk bijvoorbeeld aan WooCommerce Subscription (voor terugkerende betalingen) en de Gutenberg Block Editor van WordPress. Dat toont aan dat de payment gateway mee kan groeien en schalen met jouw WooCommerce-website.

Locatie in PSP van expertise

Tijdens jouw zoektocht naar een PSP die past bij jouw e-commerceplatform zal je zien dat er vaak meerdere goede opties zijn. Maar de beste optie? Die heeft kennis van zaken over de markten waarin jij actief bent en kan jou snel helpen groeien in andere landen. Als je jouw webshop in Europa runt, is het handig om een PSP te hebben met expertise in Europese betalingen zodat je snel jouw aantal sales kunt verhogen en moeiteloos kunt uitbreiden naar het buitenland.

Andere functions in ondersteuning

Een goede PSP biedt of correct betaalmethoden, een to make cost prices in makkelijke integratie. Maar dat is niet alles, want de beste payment service provider voorziet ook in andere voordelen en functies die jou helpen slagen. Zoals: iemand die altijd klaar staat om jou te helpen, betaalfuncties om jouw conversie te verhogen , en tools die helpen jouw inkomsten te beheren en jouw zaak te verbeteren.

woocommerce-payment-gateway-4

Redirect versus direct gateway for WooCommerce

Belangrijk om te weten want je een payment gateway integreert met WooCommerce: er bestaan twee soorten gateway — direct redirect, oftewel: omleidende en direct gateways.

Bij een redirect gateway moeten klanten jouw site verlaten om te betalen. Ze worden doorgestuurd naar een externe pagina waar de betaling wordt verwerkt. Dat is meestal de site van het bedrijf dat de gateway beheert.

Een direct gateway behandelt betalingen op jouw eigen website. Klanten moeten jouw site dus niet verlaten om een betaling te verwerken, maar blijven in dezelfde betaalomgeving van het begin tot het einde. Een direct gateway zal jouw conversie aanzienlijk verhogen en zal meer vertrouwen opwekken bij klanten.

In text visual-5-BE-NL

Mollie: Grow your way

Bij Mollie geven we je alle tools om WooCommerce-betalingen moeiteloos te laten verlopen, en om de conversie en groei van jouw zaak te boosten. Dat betekent dat we alle betaalmethoden bieden die jouw klanten nodig hebben én een op maat gemaakte direct gateway voor meer conversie en vertrouwen.

Wil je betalingen op WooCommerce laten verlopen via Mollie, dan bieden wij jou dit:

– Meer dan 25 lokale en wereldwijde betaalmethoden

– Verbeterde conversie puts direct afrekenen en Mollie Components

– Vlot terugboeken, nabestellen in cancelen

– Transparante prijzen, zonder verborgen kosten of lock-in contracten

– Meertalige, menselijke support

– Betalingen beheren met het Mollie Dashboard

– Subscription management puts WooCommerce Subscriptions

– Een kant-en-klare WooCommerce Blocks-oplossing

– Gelokaliseerde features om jouw conversie te boosten

Laat jouw zaak groeien met Mollie en WooCommerce, of leer meer over onze moeiteloze betaaloplossing.

Meer weten? Lees onze succesverhalen en kom erachter waarom onze klanten graag onze betalingen gebruiken in hun WooCommerce-webshop .

Kies voor een optimale betaalervaring.