Zo kies je de beste payment gateway voor BigCommerce

Als je dit artikel leest, heb je wellicht het moeilijkste deel in de opbouw van je onlinebedrijf achter de rug. De raket staat er; nu is het tijd om ze te lanceren. Maar voor we samen aftellen naar dat grote moment, is er nog een laatste stukje van de puzzel waarbij wij je kunnen helpen, zodat je raket succesvol de hoogte ingaat: betalingen.

Je webshop bouwen met BigCommerce biedt veel voordelen voor je bedrijf, waaronder een hele reeks kant-en-klare tools die je helpen om te groeien. Om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke conversie krijgt en zoveel mogelijk kan verkopen, heb je ook de beste payment service provider (PSP) nodig. Dat betekent dat je een steengoede payment gateway moet kiezen.

In dit artikel leggen we je uit wat de beste betaalverwerkers voor BigCommerce jou moeten bieden. En wat je best in het achterhoofd houdt als je een payment service provider (PSP) kiest.

In text visual 1 (1)

Wat is een BigCommerce payment gateway-integratie?

Een BigCommerce payment gateway-integratie helpt je om betalingen te accepteren in je BigCommerce-webshop. De plugins worden meestal gecreëerd en up-to-date gehouden door een payment service provider (PSP). Bij de beste aanbieders krijg je een checkoutpagina die je conversie een boost geeft, alle betaalmethoden die je klanten verwachten en andere functies en voordelen om je zaak vooruit te helpen.

Hoe kies je de beste payment gateway voor BigCommerce?

De beste BigCommerce payment providers helpen je om je conversie te verhogen en je verkoop te maximaliseren. In de keuze voor een PSP spelen deze factoren een belangrijke rol:

– Betaalmethoden

– Kostprijs

– Makkelijke integratie

– Veiligheid

– Vlekkeloze (terug)betalingen

– Kennis van de markt en lokale features

– Betalingen met één klik

– Eenvoudige abonnementsbetalingen

– Andere voordelen en vormen van ondersteuning

Betaalmethoden

Wat als een bezoeker van je webshop iets wil kopen, maar nergens zijn favoriete betaalmethode vindt? Juist: hij vertrekt zonder de aankoop af te ronden. Om dat scenario te vermijden is het heel belangrijk dat je potentiële klanten de betaalopties aanbiedt die zij verkiezen. De PSP die je uiteindelijk kiest, moet dus ook de beste betaalmethoden voor jouw onderneming aanbieden en je de mogelijkheid bieden om ze met één klik op de knop toe te voegen aan je checkout.

In-text-visual-2

Kostprijs

Het kostenplaatje is vanzelfsprekend een belangrijke factor bij de keuze voor een gatewaydienst. Vergelijk de kosten van de verschillende BigCommerce-betaalopties om te zien wie de beste (en meest transparante) prijzen heeft. Door goed te vergelijken kan je de kosten drukken en heb je meteen een goed zicht op de commissies die je zal moeten betalen.

De beste PSP’s zijn transparant over hun prijzen, rekenen geen kosten aan voor mislukte transacties en bieden flexibele contracten, zodat je niet aan hen vastzit voor een bepaalde periode.

Veiligheid

Als je online verkoopt, moet je ervoor zorgen dat je klanten veilig kunnen betalen en dat hun persoonlijke gegevens worden beschermd. Een goede PSP zorgt ervoor dat je voldoet aan de relevante regelgeving op dat vlak en beschermt je tegen fraude. Verkoop je in Europa? Let er dan op dat de integratie die je kiest voldoet aan PSD2.

Makkelijke integratie

Vermijd vertragingen of problemen met betalingen door een aanbieder te kiezen die al een BigCommerce-integratie aanbiedt. Zo kan je de plugin makkelijk toevoegen aan je site, via de instellingen van je account.

Vlekkeloze (terug)betalingen

Het lijkt evident, maar toch: de beste BigCommerce payment providers maken betalingen eenvoudig. Dat betekent dat ze een betrouwbaar, stabiel platform aanbieden dat niet uitvalt of andere problemen ervaart. Maar ook dat ze je helpen om het beheren van (terug)betalingen zo eenvoudig mogelijk te houden.

In text visual-3

Kennis van de markt en lokale features

De beste betaalpartner is diegene die kennis heeft over de markten waarin jij actief bent en je helpt om ook internationaal vlot uit te breiden. Met gelokaliseerde functionaliteiten zorgt je provider ervoor dat je klanten bij de checkout hun munteenheid en favoriete betaalopties te zien krijgen.

Betalingen met één klik

Als shoppers tijdens het betaalproces problemen ervaren, is de kans groot dat ze hun aankoop afbreken. De juiste betaalprovider helpt je om het betaalproces voor je klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld door de betaalgegevens van klanten op te slaan, zodat ze bij een volgend bezoek met slechts één klik kunnen betalen.

Eenvoudige abonnementsbetalingen

De beste payment gateway maakt niet alleen eenmalige betalingen eenvoudig. Hij biedt alles wat je nodig hebt voor abonnementsbetalingen, zoals het veilig bewaren van bankgegevens zodat je terugkerende betalingen kunt ontvangen. In Europa wordt dat meestal gedaan via SEPA-domiciliëring.

Andere voordelen en vormen van ondersteuning

Een goede BigCommerce payment gateway biedt bedrijven op zijn minst de beste betaalmethoden en een vlot betaalproces. Maar de allerbeste PSP’s bieden veel meer dan dat. Denk maar aan verschillende voordelen en functionaliteiten die jou helpen groeien. Lokale ondersteuning door mensen die de markt begrijpen en een uitgebreid aanbod van geavanceerde betaalfunctionaliteiten horen daar ook bij.

In-text-visual-4

Moeiteloze betalingen met Mollie

Mollie is officieel de preferred technology partner van BigCommerce. Dat betekent dat we rechtstreeks met het platform samenwerken om onlinebedrijven een schitterende, gelokaliseerde e-commerce-ervaring te bieden: van het eerste klantenbezoek tot de checkout. Je kan onze eenvoudige, gebruiksvriendelijke payment gateway vinden via de betaalinstellingen in BigCommerce.

Jim Herbert, General Manager en Vice-president van BigCommerce in EMEA formuleert het zo: “Ons partnership met Mollie toont aan dat we ons volledig inzetten om e-commercebedrijven toegang te geven tot technologieën van het hoogste niveau en de beste service providers in de markt.”

Wat krijg je als je BigCommerce en Mollie gebruikt?

– Toonaangevende Europese en internationale betaalmethoden

– Hogere conversies met Mollie Components

– Vlot abonnementen beheren met BigCommerce Subscriptions

– Ondersteuning voor volledige en gedeeltelijke terugbetalingen

– Transparante prijzen zonder verborgen kosten en geen lock-in contracten

– Lokale menselijke ondersteuning in heel Europa

– Makkelijk betalingen beheren via het Mollie Dashboard en de app

– Gelokaliseerde functionaliteiten om je conversie te boosten

Laat jouw zaak groeien met Mollie en BigCommerce, of kom meer te weten over betalingen met Mollie.

Kies voor een optimale betaalervaring.