Klarna: Achteraf betalen

Klarna: Achteraf betalen

Met Klarna geef je je klanten de optie om tot en met 21 dagen na aankoop te betalen. En geen nood, jij wordt binnen 5 werkdagen betaald.

Wat is Klarna: Achteraf betalen?

Voor Klarna komt de consument op de eerste plaats. Daarom baseert het bedrijf variabelen zoals kosten en de beschikbaarheid van producten op de locatie van je klant. Achteraf betalen is beschikbaar voor klanten in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, België en Finland. Nadat je de goederen als ‘verzonden’ markeert, krijgen je Belgische, Nederlandse, Duitse, Oostenrijkse en Finse klanten dertig dagen tijd om hun factuur te betalen.

Verkopers zelf worden vijf werkdagen nadat een bestelling is verzonden uitbetaald. Tijdens het afrekenen hoeven klanten alleen wat basisinformatie in te vullen, wat het betaalproces zeer eenvoudig maakt. Zodra het product is verzonden, krijgt de klant een betaalnotificatie en kan hij betalen. Betalen kan rechtstreeks via bankoverschrijving, ofwel via het Klarna-klantenportaal of de Klarna-app. Daar kan de klant met één klik betalen, waardoor toekomstige aankopen nóg vlotter verlopen.

Wil je graag meer informatie over de kosten? Surf dan naar ons helpcentrum en lees dit artikel.

Klarna dekt alle fraude- en financiële risico’s die ontstaan wanneer je je klanten de mogelijkheid biedt om later te betalen.

Meer over Klarna en hun algemene voorwaarden vind je hier: Nederland | Duitsland | België | Frankrijk | Oostenrijk | Finland

Hoe werkt Klarna: Achteraf betalen?

  • In het bestelproces selecteert de klant ‘Klarna: Achteraf betalen’ als betaalmethode.
  • De klant vult zijn gegevens in en voltooit de bestelling.
  • Bij de eerste bestelling maakt een klant een Klarna-account aan, waar de klant naam, factuuradres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres invult.
  • Voor elke terugkerende bestelling vult de klant alleen e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum in.
  • Na voltooiing van de bestelling krijgt de klant een e-mail met betaalverzoek. Het bedrag wordt toegevoegd aan het openstaande bedrag in het Klarna-account van de klant.
  • De klant betaalt op de manier van zijn voorkeur middels het online klantportaal van Klarna of de Klarna-app.

Wat zijn de voordelen van Klarna via Mollie?

Met Klarna kunnen jouw klanten nu bestellen en tot 21 dagen later betalen. En jij wordt binnen 5 werkdagen betaald. Zo profiteren zowel jij als je klant van eenvoud en flexibiliteit. Je biedt je klant de ultieme flexibiliteit in betaling, terwijl je zelf profiteert van de makkelijkste manier om deze betaalmethode te implementeren en te gebruiken. Niet alleen is de implementatie moeiteloos, Mollie geeft je ook de zekerheid van een transparante kostenstructuur.

Implementeer de ‘Orders API’ van Mollie of een van de vele plug-ins, activeer de betaalmethodes gemakkelijk in je Dashboard en je kunt direct betalingen ontvangen via Klarna.

Eén contract

Bij Mollie integreer je alle bekende betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact en Creditcard met slechts één contract.

Bekende betaalmethodes binnen handbereik

Of je nu internationaal wilt groeien of op een specifieke markt wilt focussen, alles is mogelijk. Mollie ondersteunt alle bekende betaalmethodes, zodat je je bedrijf kan laten groeien, ongeacht de locatie.